140 seconden Rotmans: explosie van lokale energie-initiatieven

656x gelezen 1 reactie

Jan Rotmans ontmoet in Rotterdam Ariane Lelieveld van Blijstroom; een voorbeeld van iemand die met eigen buurtbewoners bezig is met het opzetten van een lokale duurzame energie-coöperatie.

Reacties

Reacties

Jaap 21/07/2014 10:45

140 seconden Rotmans; explosie van lokale energie initiatieven heet het filmpje waarin Jan Rotmans stelt dat het vol zit met dit soort plannen, echter afmetend aan het aantal reacties hierop krijg ik nu niet bepaalt de indruk dat het echt zo hard leeft, en begrijp het ook wel, want het vergt inzicht, mede van deskundige zowel technisch als in geld om het te ontplooien, en zo mogelijk subsidie om het uiteindelijk te realiseren, en bij subsidies zullen vele al vraagtekens zetten waaronder ook ik.

Maar een paar andere zaken die nogal interessant zijn bij deze initiatieven zijn; Hoeveel van deze plannen leven nog na een paar jaar dit mede vanwege de kosten, want zo heb ik uiteindelijk een paar windmolens aan de rand van het IJsselmeer zien sneuvelen vanwege de hoge onderhoudskosten, en een 2e punt is hoeveel van de totale energie in percentage wordt met deze particuliere initiatieven opgewekt, met in gedachte dat momenteel al die duurzaam opgewekte energie met zonnepanelen end. dit de 2% van het totaal gebruik nog niet kan halen, als je daar dan ook nog de energie aftrekt om al die panelen end. te maken, vervangen en onderhouden kan ik niet anders als denken dat je praat over pinuts op het totaal.
Er zal dus heel maar dan ook heel veel moeten gebeuren om hier een redelijk percentage te verkrijgen, of dat de toekomst gaat worden? wie zal het weten, bedenk wel dat de mensen die het nu doen de enigszins bevlogen types zijn, het overgrote deel van de bevolking is veel meer gelaten en wacht het allemaal wel af want dat is de geest van de tijd, we mopperen op van alles en nog wat, maar daadwerkelijke actie op iets, ja een handjevol, en meer vaak niet.

Reageren

Invoer verplicht
Uw e-mailadres zal niet zichtbaar zijn op onze website Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Uw bericht wordt getoond na verificatie.

Energie+, kennisplatform lokaal duurzaam opgewekt is een uitgave van Aeneas.
© 2017 energieplus.nl - alle rechten voorbehouden.