Kansenkaart duurzame energie metropoolregio Eindhoven

dinsdag 11 april 2017 144x gelezen

De metropoolregio Eindhoven heeft de kansen én de ruimtevraag van duurzame energieopwekking in beeld gebracht. Met onderwijsinstellingen, gemeenten, bedrijven en organisaties is een kansenkaart opgesteld. Hierop staan de kansen én de ruimtevraag van duurzame energieopwekking.

De Metropoolregio Eindhoven heeft - als eerste stap - in samenwerking met de provincie Noord-Brabant door bureau Posad een bureaustudie uit laten voeren naar de ruimtelijke impact van een duurzame energievoorziening. Deze studie heeft geresulteerd in een basiskaart waarop te zien is waar de opwekkingstechnieken ruimtelijk gezien mogelijk zijn en waar niet. 6 april zijn de resultaten gepresenteerd in de vorm van een ruimtelijke kaart. Deze omvat de kansen én de ruimtevraag voor duurzame energieopwekking in de regio.

Start
De regio heeft nog vele projecten, veranderingen, aanpassingen, ideeën en realisaties te gaan voordat ze energieneutraal is. De start is nu gemaakt voor de verbeteringen die de komende jaren noodzakelijk zijn in de energievoorzieningen en –verbruik binnen de regio. Het uiteindelijke doel is dat de regio energieneutraal is in 2050.


Reacties

Reacties

Reageren

Invoer verplicht
Uw e-mailadres zal niet zichtbaar zijn op onze website Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Uw bericht wordt getoond na verificatie.

Energie+, kennisplatform lokaal duurzaam opgewekt is een uitgave van Aeneas.
© 2017 energieplus.nl - alle rechten voorbehouden.