Lagerwey financiert productiefaciliteit met crowdfunding

maandag 19 december 2016 1601x gelezen

Windturbinefabrikant Lagerwey heeft een crowdfundactie opgezet voor de bouw van een nieuwe productiefaciliteit. Met de actie wil de windmolenbouwer minimaal € 1,0 miljoen en maximaal € 2,45 miljoen ophalen. Via het crowdfundplatform Duurzaaminvesteren.nl kunnen ook particulieren delen in de groei van de Nederlandse windturbinebouwer. 

De eerste € 1 miljoen euro was twee dagen na de start van de campagne al binnen. Op dit moment maakt Lagerwey gebruik van een gehuurde hal met een inmiddels te beperkte capaciteit. Om verdere groei te ondersteunen is een nieuwe productielocatie nodig. In oktober is Lagerwey in Barneveld al gestart met de bouw van de nieuwe productiehal, deze moet maart 2017 gereed zijn voor de bouw van de nieuwste Lagerwey windturbine, de L136-4.5MW.

Groei
De nieuwe productiefaciliteit biedt de ruimte om turbines van in totaal 200 ton te maken en verdubbelt de productie naar 50 Lagerwey windturbines per jaar. Mocht de groei deze aantallen overtreffen dan is er ruimte om de faciliteit uit te breiden. Het hoofdkantoor van Lagerwey blijft voorlopig gevestigd aan het Nijverheidsplein in Barneveld, op een kilometer afstand van de nieuwe productielocatie.


Reacties

Reacties

Reageren

Invoer verplicht
Uw e-mailadres zal niet zichtbaar zijn op onze website Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Uw bericht wordt getoond na verificatie.

Energie+, kennisplatform lokaal duurzaam opgewekt is een uitgave van Aeneas.
© 2017 energieplus.nl - alle rechten voorbehouden.