School en zwembad Zwolle over op duurzame warmte

vrijdag 31 maart 2017 114x gelezen

De duurzame stookinstallatie waarmee zwembad de Vrolijkheid en het Landstede College te Zwolle van duurzame warmte zullen worden voorzien is 30 maart geopend. De installatie produceert jaarlijks circa. 14.000 GJ aan duurzame warmte en vervangt daarmee het gebruik van ongeveer 550.000 m3 gas bij zwembad de Vrolijkheid en het Landstede college.

De jaarlijkse CO2-reductie bedraagt daardoor 975 ton. De installatie draait op door Natuurmonumenten geleverde biomassa: regionale houtsnippers  afkomstig uit noodzakelijk onderhoud aan de natuur. Het houtwarmtestation is ontwikkeld door BeGreen, een landelijke warmteproducent die bestaande gascentrales vervangt door lokale, duurzame warmte oplossingen. BeGreen zal ook de exploitatie van de installatie verzorgen.

Participatie
De investering is mede mogelijk gemaakt door een participatie van het Energiefonds Overijssel. In navolging van de Vrolijkheid willen BeGreen en Energiefonds Overijssel diverse andere projecten in de Provincie Overijssel ontwikkelen. Energiefonds Overijssel levert financiële bijdragen aan ondernemingen, woningcorporaties en projecten die energie besparen of energie opwekken uit hernieuwbare bronnen.


Reacties

Reacties

Reageren

Invoer verplicht
Uw e-mailadres zal niet zichtbaar zijn op onze website Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Uw bericht wordt getoond na verificatie.

Energie+, kennisplatform lokaal duurzaam opgewekt is een uitgave van Aeneas.
© 2017 energieplus.nl - alle rechten voorbehouden.